vrijdag 28 februari 2014

kiplasagne met courgette



Kiplasagne met courgette uit de Libelle 

Dit heeft ons heerlijk gesmaakt :-)

Heel snel klaar in de oven (4pers)
-400 gr kippengehakt
-  2 courgettes
- 200 gr spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150gr ricotta
- 125 gr mozzarella
- parmezaan
- 150ml witte wijn
- 300ml kippenbouillon
-12 lasagnevellen
- 40gr pecannoten
- oregano, olijfolie en peper en zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 200 graden. Spoel de spinazie, en laat uitlekken. Spoel de courgettes, snij in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Doe er de knoflook, de ui bij en blus met de witte wijn. Laat de alcohol even opkoken. 
Doe er de bouillon , de courgette en de spinazie bij. Laat 5 min koken.
Schep er, van het vuur af, de ricotta en de noten door (die zijn best al in kleine stukjes gehakt). Doe er peper, zout en oregano bij. 
Laat de mozzarella uitlekken en snij in plakjes. 
Schep een laag van de vulling in een ingevette ovenschaal en bedek met lasagnevellen. Herhaal dit en eindig met de plakjes mozzarella. Bestrooi met parmazaan en schuif 40min in de oven.

Smakelijk !