zondag 15 december 2013

Scharfilet met tomaat, mostard en blauwe Hongaar puree!

Wat tijdsgebrek toch niet met je doet... nu lijkt het alsof ik wel meerdere gerechten heb gemaakt op één dag... ;-)
Dit maakte ik donderdag:
- Scharfilet met tomaat en een lepeltje mosterd (met dille v/h merk Edmond Fallot ) met blauwe Hongaar puree (pompoen).

Voor de mensen die niet graag koolhydraten eten (geen zorgen, de blauwe Hongaar puree is gemaakt zonder aardappelen; je voegt een beetje melk toe bij de aardappelen, nadat je die gekookt hebt en klaar is kees!). 
Deze pompoen wordt ook " Blue de Hongrie " genoemd .

De blauwe Hongaar is eigenlijk per vergissing in onze tuin terecht gekomen (we dachten dat we oranje pompoenen gingen hebben...lol). Het werd al snel duidelijk dat ze een andere kleur kregen (groen/blauw).... Tenslotte heeft hij ons niet teleurgesteld, hij is zoet van smaak en zeker een aanrader.

Als je deze pompoen in de moestuin wilt, raad ik je wel voldoende plaats aan.

Smakelijk !
Ps; de mosterd kochten we in Dijon.




framboosmuffin

Vandaag (zaterdag) had ik eens zin in wat zoet.
Het is al lang geleden dat ik nog eens een dessert gemaakt hebt voor ons tweetjes....

Het is een frambozenmuffin geworden.
Leuke combinatie !



Coquilles met crème van pastinaak en gebakken brood

Pastinaak is zeker een favoriet van ons geworden met deze koudere dagen.
Ik vond dit recept op internet, bij de VTM recepten.
Het blijkt een recept te zijn van " De Beste Hobbykok " ...

Heerlijke combinatie en dit zal ik zeker nog maken!



En deze is ook echt een topper:
Preisoep met wat room en spekjes.
We hadden een tijdje geleden vrienden uitgenodigd en ze hadden preisoep gemaakt met wat room als voorgerecht... Aangezien ons dit zo bevallen was, heb ik er ook eens gemaakt.
Heerlijk en zeker aan te raden als je graag soep drinkt ;-)