zaterdag 19 oktober 2013

Wildseizoen

Het wildseizoen is aangeslagen...
Voor de eerste keer at ik hinde en ik moet zeggen dat dit mij wel beviel.
Vooral als het gemaakt wordt door je partner die dat zo lekker kan bereiden ;-)



  • --Wortelpuree met hinde --
-----------------------------------------------------------------------------
Vandaag aten we everzwijn en ook dit heeft hij heerlijk kunnen maken.
Wat appeltjes met veenbessensap en we hadden weer gegeten.

Ik ben dan ook benieuwd naar de recepten die Johan Segers gaat maken.
Meer info; http://www.vlaanderenkooktwild.be/
9 november is nog wel even hé... aftellen maar !




Dit laatste is nu niet bepaald Pascale Naessens stijl... (aardappelen met vlees : koolhydraten met proteïnen mocht niet.. en rijst met vlees (evenzeer koolhydraten met proteïnen).... maar voor één keer kan dit nog wel eens...
Rijst en puree zijn nu éénmaal zo lekker ;-)

Rijstpapier met wortelen, ui en courgette

Ons tweede gerecht van Pascale Naessens, is Briouats met groenten maar ik pas het gerecht een beetje aan, omdat we nog rijstpapier hebben en we wel houden van een Aziatische toets in ons recept.

Ik ben nooit in Azië geweest, maar hou wel van hun manier van koken.
Wie houdt er niet van loempia, noedels, ...

Naessens gebruikt brickdeeg maar met rijstpapier is dit even lekker. 
Positieve is dat het in de oven wordt gemaakt en niet in de friteuse, dus lekker gezond en met veel olijfolie.

Er worden wortels, courgette, ui en tomaat verwerkt.
Als kruiden kan je kurkuma, zwarte peper, look gebruiken om de groenten te kruiden.

Vegetarisch eten kan ook zo lekker zijn! Probeer het zelf uit ;-)








Ovenschotel met courgette, tomaat, aubergine en geitenkaas

Vorig weekend kochten we ons de boeken van Pascale Naessens...
We kochten ze alle vier en als eerste gerecht maakte ik een recept uit haar boek " puur genieten 2 " .... 
We hadden nog wat courgettes liggen en het werd haar ' ovenschotel met courgette, tomaat en aubergine '.
Zij gebruikt mozzarella, maar gezien wij nog geitenkaas in de frigo hadden, koos ik voor dit ingrediënt.

Smakelijk !




Haar manier van koken is wel even wennen maar het bevalt ons wel.
We eten nog steeds graag brood, kaas, pasta, rijst, aardappelen maar trachten dit te verminderen en zeker niet meer samen te eten.

Zij past het principe toe:
- Koolhydraten (aardappelen, brood, pasta, rijst, granen, linzen, bonen) niet samen met proteïnen (kaas, vis, vlees)
- Koolhydraten samen met groenten
- proteïnen samen met groenten

Zij raadt ook af om wit brood te eten en sandwiches te vermijden, maar deze zijn toch soms te lekker... :-)




Blauwe Hongaar

Hoe grappig kan het zijn... Tijdens een gesprek met collega ontdek je ineens welke pompoen je in de tuin hebt staan...
Het lijkt een blauwe Hongaar te zijn, wanneer ik nochtans mij herinner niet deze soort gekocht te hebben... 

Ik ben benieuwd naar de smaak, het zou zoals een aardappel smaken.

Je kan ze gebruiken in stoofschotels, soepen, als gratin en zelf bij desserts.

Spannend