zondag 15 september 2013

Quiche met rode paprika, rode ajuin en pijnboompitten

Een quiche, lang geleden, maar het kan toch zo smaken. 

Wat heb je nodig? 4 personen
- kruimeldeeg
3 eieren
- 1 flesje volle room (20 cl)
peper en zout
2 ajuinen, in schijfjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden 
- 30 gr boter 
150 gr geraspte kaas
- pijnboompitten


Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de boter smelten en stoof de ajuin en rode paprika 15 min op een zacht vuurtje. Vermeng de losgeklopte eieren met de room + geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.
Bedek het kruimeldeeg met de gestoofde groenten en pijnboompitten. Giet hierover de eiermengeling.
Bak de quiche 30 min in de oven. De quiche is klaar als de bovenlaag goudkleurig is.

Serveer de quiche.

 Bron: budget koken (http://www.budgetkoken.be) - aangepast met eigen ingrediënten

Krokant scampislaatje met appelvinaigrette


Voor de vrienden die langskwamen dit weekend, maakte ik een krokant scampislaatje met appelvinaigrette.

Heerlijke combinatie... 

Wat heb je nodig?
  • 1g kleine gepelde garnalen 'scampi' of gamba's (diepvries)
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 100 g rucola
  • 2 appelen
  • 1 eetl. zure room
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout


Hoe maak je het?

(ontdooitijd + 5 min.)
Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.


Snij de ongeschilde appelen intussen in blokjes van 1 cm. Meng de zure room met de mayonaise, olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met  peper en zout. Roer de vinaigrette onder de blokjes appel.
Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de scampi’s toe en laat nog ± 4 min. bakken. Haal uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.

Leg de salade op een bord en voeg de scampi's / gamba's en appelvinaigrette bovenop.

Je kan ipv zure room kan je ook soja room of light room gebruiken.

Smakelijk !

Bron: Colruyt