woensdag 11 september 2013

Tongrolletjes met zalm, courgette en kerstomaatjes

Vandaag stond er vis op het menu...
Tongrolletjes gevuld met zalm, heerlijke combinatie en zeker aan te raden.

Met onze eigen tuin konden we alweer onze verse groenten gebruiken... 

Wat heb je nodig?
-12 stukjes tongrolletjes (diepvries) - 6 per persoon
-1 courgette (afhankelijk van de grootte, kan dit ook 2 courgette zijn)
-10 halfgedroogde kerstomaten (vers)
-50 gr kaas
-1 eetl. boter
-paneermeel

Hoe maak je het?

 Laat de tongrolletjes oppervlakkig ontdooien en dep droog. Strijk in met 2 eetl. olijfolie.
Snij de kerstomaten in reepjes.
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in lange plakken van 2 cm dikte 

Leg de tongrolletjes naast elkaar in een ovenschotel en schuif 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Leg ondertussen de plakken courgette naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met 3 à 4 eetl. olijfolie. 
Verdeel de kerstomaat over de courgettes.  
Meng het paneermeel met de geraspte kaas en strooi over de courgettes.

Plaats ± 20 min. mee in de oven met de tongrolletjes. 

Je kan hier wat taboulé bij voegen. Laat het smaken !