zondag 1 september 2013

Penne met spinazie, champignons en pijnboompitten

Een combinatie die ik nog niet kende: spinazie, kersttomaatjes, champignons en pijnboompitten.
Na wat te googelen kwam ik op twee recepten uit, en ik heb deze gecombineerd.

Aangezien onze spinazie aan zijn einde komt, verkozen we om deze nog eens lekker te benutten en hier eens iets speciaals mee te maken. We kunnen niet altijd de standaardmenu's op tafel schotelen ;-)

Wat heb je nodig?
- 250gr penne
- 1 groentebouillon
- nootmuskaat
- look
- 250gr champignons
- 10 kersttomaten
- pijnboompitten
- 2 lente-uitjes
-  spinazie (vers smaakt nu éénmaal beter ;-))
- 2 chilipepers
- olijfolie
- zwarte peper en zout

Hoe maak je het?

Kook de pasta beetgaar. Kook de spinazie met de groentebouillon
Voeg wat olijfolie in een pan en sauteer hier de lente-uitjes, rode chilipepers en pijnboompitten in. 
Stoof de champignons. Snij de kersttomaten in stukjes. 
Voeg de kersttomaten bij de kruiden en laat op een licht vuurtje. 







Maak ondertussen een witte saus (25gr boter, 25gr bloem en 2,5dl melk). Kruid deze met nootmuskaat. 

Voeg de witte saus in de pan met kruiden en voeg hier ook de champignons aan toe. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de spinazie toe, nadat je deze wat hebt laten uitlekken. 
Roer alles samen met de penne. Doe alles in een vuurvaste schaal en gratineer 10 minuten in de oven. Je kan hier ook wat gemalen kaas aan toevoegen. 

Smakelijk !