vrijdag 30 augustus 2013

Tomaat garnaal salade à la Naessens Pascale

Dit recept komt uit het tijdschrift Vitaya van de maand september.
We eten beiden graag tomaat met garnalen en verkozen dus om het recept van Pascale Naessens eens te proberen.







Wat heb je nodig?
- voor 2 personen:
- 250 gr gepelde garnalen
- 2 grote tomaten
- 10 kerstomaten (eventueel in verschillende kleuren)
- gemengde kruiden (sla, peterselie, basilicum, dille...)
- bieslook
- 2 lente uitjes (fijngesneden)
- olijfolie
- balsamicoazijn
- pijnboompitten (geroosterd)

Hoe maak je het?

Snijd de tomaten in heel dunne plakjes tot een carpaccio van tomaten. Schik ze rondom het bord, giet er wat olijfolie over en strooi er de fijngesneden lente-uitjes over. Leg er de sla over, nadat je deze gewast hebt. Halveer de kerstomaatjes en kruid met fijngesneden bieslook, peper en zout, een beetje olijfolie en balsamicozijn. Schik deze in een ruime midden van het bord. Meng de verse kruiden en kruid met peper, een beetje zout en olijfolie. Leg de gemengde kruiden in het midden van het bord. Daarbovenop leg je de garnaaltjes en lepel mayonaise. Werk af met gebruinde pijnboompitten. 
Je kan de mayonaise zelf maken, en voeg breng op smaak met mosterd.

Heerlijk :-)

dinsdag 27 augustus 2013

Ovenschotel met gehakt en courgette

Een ovenschotel voor de verandering...
Ze staan ons altijd te verleiden op de TV met de Knorr menu's en ik heb er mij eens aan gewaagd om deze te maken. Vooral ook op aanvraag van mijn schatje ;-)

Het werd de ovenschotel met gehakt en courgette van knorr. Ze kreeg wel enige aanpassing. 
Ik heb er enkel geen soep van knorr over gedaan, maar blik met tomatenstukjes en verse kruiden gebruikt uit de tuin.

Wat heb je nodig?
- 350 g gehakt
- 1 gesnippernde ui
- 1 courgette
- 500 gr aardappelen
- 100 ml halfvolle melk
- 75 gr geraspte kaas
- 1 blik tomatenstukjes

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 190°C (hete lucht 180°C). 
Kook de aardappelen 20 min. in ruim water. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de melk toe en pureer het geheel.

Fruit de gesnipperde ui in 1 eetlepel olie of vloeibare margarine, voeg het gehakt toe en bak dit mee. De courgetteblokjes hoeven niet te worden voorgekookt.



Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de puree. Meng de inhoud van het blik tomatenstukjes in een grote kom met de blokjes courgette en het gehakt. Ik warm dit geheel even op in een pan en wat gekruid met verse kruiden uit de tuin (salie, oregano). Verdeel dit mengsel over de puree. Strooi vervolgens de geraspte kaas erover. Bak de schotel in 30 min. gaar in het midden van de oven.

De bereiding vraagt wel enige tijd in beslag, zo'n 55min en je begint dus best op tijd.
Zeker als je graag alle groenten en kruiden vers hebt ;-)
Je kan uiteraard ook verse tomaten nemen, maar om het toch iets te versnellen, nam ik een tomatenblik.

Smakelijk
Inspiratie van de knorr.be website