vrijdag 9 augustus 2013

Tomaat-courgettesoep

Gisteren maakte ik tomaat-courgette soep...

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen

- 2 uien
- 2 courgettes of één grote courgette
- 4 tomaten
- 1 à 2 kippenbouillon
- laurier, tijm
- basilicum en kervel (klein beetje uit de tuin, voor wat extra te kruiden)
- olijfolie
- peper en zout



Hoe maak je het?

Pel de uien en snij ze grof. Plet de look en verwijder de schil en snij de teentjes in stukjes. Snij elke tomaat in een zestal partjes. Verwarm de stoofpot op een matig vuur en doe er wat olijfolie in. Doe de stukjes ui, tomaat en look in de pot en laat wat stoven. Roer alles regelmatig om. Voeg de courgettes erbij (in kleine stukjes te snijden) en laat nog enkele minuten stoven. 
Doe de laurier, tijm, basilicum en kervel erbij en voeg de bouillon toe met water en laat alles zo'n 20min koken. 

Voor te mixen haal ik de laurier eruit en mixen maar :-)
Ik kruid nog met peper en zout.

Smakelijk 

Ps: je kan er ook wat pesto bij voegen, is heel lekker erbij !

Bron: Jeroen Meus en Lekker Soep van Colruyt

Vandaag stond er een simpel gerecht op de menu: kip curry met rijst en wortelen.
Morgen maak ik zalm met salie en aardappelen.
Recept volgt hier morgen !