woensdag 31 juli 2013

Flan van zalm met courgette


Momenteel hebben we enorm veel courgettes in de tuin en naast het maken van soep, kan je er ook heel lekkere gerechten mee klaar maken. Ik heb enkele dagen geleden al een gerecht klaar gemaakt met gele en groene courgettes en vandaag staat er alweer een recept op het menu met onze eigen courgettes uit de tuin.

Vandaag zal ik courgettes verwerken met vis, benieuwd wat de smaak is.

Het gerecht luistert naar de naam flan van zalm met courgette 

En om jullie al wat een voorsmaakje te geven over onze courgettes... Meet them...Wat heb je nodig? 4 personen
-400g zalmfilet, zonder vel  
-1 stevige courgette volgens het recept van de boek, maar ik gebruikte een gele en een groene (als ze evengroot zijn als die van ons, gebruik je beter van elk de helft)
-1 teentje knoflook  
-1 citroen  
-200g halfvolle kwark volgens recept uit boek, maar ik nam eerder magere yoghurt
-2 eieren
-50 ml room 30% vetgehalte
-1 eetlepel mosterd  
-1 eetlepel fijngehakte verse bieslook -
snuifje zout
-zwarte peper (staat niet in het recept van de boek, maar ik hou wel van zwarte peper dus vandaar dat ik die in de lijst vermeld)
  Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de zalm in kleine blokjes en doe ze in een kookpotje. Giet er gezouten koud water en het citroensap bij tot de vis net onder staat. Verwarm dit op een laag vuur en neem de pot van het vuur wanneer het water begint te koken. Schep de stukjes zalm eruit en laat ze afkoelen.


Snijd de courgette in kleine blokjes en schraap de pitjes eruit met behulp van een lepel.
Pel het teentje knoflook en hak deze fijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de courgette, de knoflook en een snuifje zout al roerend. De courgette moet knappend blijven. 


Meng in een grote kom de yoghurt, de eieren en de room (ik nam een light versie), de bieslook, mosterd en zout. Verdeel de stukjes zalm, de courgette en het yoghurtmengsel over de ministoofpotjes. Strooi nog een beetje zwarte peper en een beetje zout om nog op smaak te brengen.

Zet ze 20/25 min in de oven.
Smakelijk !

Heerlijk en dit zal ik nog klaar maken :-)

Bron: Mini stoofpotjes - frédéric Berqué 

zondag 28 juli 2013

Kiwi peer confituur

Voor de eerste keer confituur maken.. Ben benieuwd of het mij gelukt is... De smaak zit wel goed, maar of de structuur gelukt is? Afwachten als we deze morgen op onze boterham smeren...

Het is kiwi peer confituur geworden :-)

Of het gelukt is ... laat ik ook weten ;-)Jammer genoeg is het eerder siroop geworden dan confituur, maar de smaak was wel heel lekker :-)
Andere keer beter ? :-)