donderdag 4 juli 2013

Mechelse bloemkool met sint-jacobsvruchten

Vandaag staat er Mechelse bloemkool op de menu.
Voor sommige misschien een bekende groente, maar voor ons was deze onbekend tot vandaag...

Tijdens onze wandeling op de zaterdagmarkt, ontdekte we deze groente en deze zou heel lekker zijn.
We zien benieuwd!

Ik maak deze Mechelse bloemkool met Sint-Jacobsvruchten en aardappelen.

Aangezien onze Sint-Jacobsvruchten vers van Frankrijk komen, zal dit gerecht ons nog meer smaken, hihi!


Heerlijk met bosbessenbalsamicoazijn

maandag 1 juli 2013

Gevulde paprika met couscous en feta

Vandaag stond er een menu op tafel met paprika's :-)
Ik heb ook nog wat feta staan ... en om eens iets anders te doen dan de paprika's te vullen met rijst, nam ik couscous.

Heerlijke combinatie!

Wat heb je nodig? Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rode paprika's, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
  • 1 zakje couscous
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 2 grote tomaten
  • verse oregano (4 stokjes)
  • 100 gr feta, in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • citroensap
  • zwarte peper  





Hoe maak je het?


Breng in een ruime pan water aan de kook en voeg wat zout toe met een groentebouillonblokje. Blancheer de paprika 5 minuten. Laat goed uitlekken in een vergiet. 

Doe de couscous in een pan en overgiet met kokend water tot de couscous volledig onder staat. 
Laat koken voor +- 8 min.

Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit de ajuin glazig op een zacht vuurtje. Breng verder op smaak met zwarte peper en citroensap. 

Neem een tweede pan voor de tomaten te 'stoven'. Ik snij de tomaten eerst in stukjes en voeg wat olijfolie toe aan de pan. Vervolgens 'stoof' ik de tomaten in de pan. Als de olijfolie uit de pan is, voeg ik een beetje water toe. Ik kruid met wat verse oregano van de tuin en laat ze nog een beetje stoven. 
 
Schep de gebakken ajuin + stukjes tomaat één pan. Voeg een beetje couscous toe en meng dit geheel.
Vul de paprika's met het couscousmengsel. Leg er enkele feta stukjes over.

Warm de paprika's, voor te serveren, nog even op in de oven (oven voorverwarmd op 180°C en paprika's afgedekt met aluminiumfolie

Smakelijk

zondag 30 juni 2013

Salades

Momenteel word er iets minder gekookt, want ik heb enorm veel werk op het werk en we eten vaak salade...

Voeg een beetje fruit toe aan je salade en je kan zo'n lekkere salade bekomen.
Zoals vandaag... voegde we appeltjes toe aan onze salade en dat was overheerlijk.
Je kan ook eens een salade maken met meloen en kaas of meloen met parmaham eten...
Variaties genoeg ;-)

Zie hier een salade gemaakt door mijn schat ... met meloen en parmaham ;-)




Eigen groenten smaken beter ;-)

Momenteel hebben we ook onze eigen groentjes in de tuin...
Bonen, kervel, ricola, tomaten, broccoli, witte kool, rode kool, chineze kool, spinazie, selder, aubergine, courgette, pompoen, sla, rabarber, venkel, paprika's, spaanse pepers...
Benieuwd hoe het gaat lukken, maar ze groeien alvast heel goed..

Elke avond is het wel slakkenjacht... want deze smullen zo graag van onze groenten...