donderdag 13 juni 2013

Prei in lauwwarme dressing

Omdat we het wat gezonder aan toe willen doen, met het oh-zo-geweldig-leuke weer... besloot ik vanaf nu iets lichter te gaan koken... We kunnen immers niet zoveel gaan sporten momenteel dus iets lichtere voeding is zeker welkom!
Toch blijft het lekker en heb je daarna nog plaats voor een dessert ;-))

Ik koos voor een totaal andere manier van koken, want ik gebruikte nog nooit balsamico azijn.
Het heeft wel een speciale smaak, je bent ervoor of je bent er niet voor.

Recept  komt van het boek: Ria Tummers - Slank en snel (fast cuisine van Michel Montignac)


Wat heb je nodig?
voor 2 personen:

- 4 dunnen preien

voor de dressing:
- olijfolie
- 1 eetlepel balsamico - of wijnazijn
- 1/2 rode spaanse peper 
- peper en zout

Garnering: 
- 1 hardgekookt ei

Snij de prei in kleinere stukken. Blancheer de prei 5 minuten in een pan met kokend water of stoof ze in een pan. Ik koos voor de laatste manier. 
Roer de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en giet deze over de lauwwarme prei. 

Kook het ei, +- 8 min als het water begint te koken.
Hierbij is het belangrijk dat je de eieren in koud water voegt en het water laat opwarmen. 

Vervolgens voeg je het ei boven de prei. 

Moest je willen, kan je nog mosterd toevoegen, maar dat hebben wij niet gedaan.

Ik heb er wel rijst bij geserveerd en lamsvlees.

Laat het smaken!