donderdag 7 februari 2013

Even tussenuit - Witloofcrème

We waren er even tussenuit, weekendje Center Park en dit maakt dat we natuurlijk niet echt hebben kunnen koken deze week...
We aten wel, maar eerder gerechten die reeds op voorhand werden gemaakt.

Gisteren hebben we een Witloofcrème gedronken, gemaakt door de mama van Kevin, voor ons. Heel speciale soep, je moet er wel voor zijn.
Recept komt van Delhaize en zal ik straks even posten.
Hier wordt een eendenfilet bij voorgesteld.

Wat heb je nodig?
 
400 g witloof 
1/2 teentje look 
 1/2 cl gevogeltebouillon 
25 cl kokosmelk 
1/2 takje citroengras 
1/2 limoen 
1 eetlepel olijfolie 
1/2 tuiltje koriander 
6 plakjes gerookte eendenfilet taste of Inspirations 
1/2 snuifje cayennepeper
 
Hoe maak je het?
 
Wrijf over het witloof met een vochtige doek, halveer het in de lengte en verwijder de harde kegel aan de basis. Snij het witloof grof, behalve anderhalve stronk die je fijn snijdt. 
 
Snij het lookteentje in twee en wrijf er de bodem van de kookpot mee in. Giet de kokosmelk in de pot. Haal de buitenste bladeren van de citroengrasstengel, snij hem overlangs door en leg hem in de kokosmelk. Voeg het grof gesneden witloof toe en ook de gevogeltebouillon en cayennepeper. Dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuur. Haal het citroengras eruit en mix de soep fijn. 
 
Doe de koriander, olijfolie en het sap van een halve limoen in de beker van de mixer. Voeg zout toe en mix tot een homogene saus. Verwijder het vet van de plakken eend. 
 
Verdeel de soep in diepe borden. Versier met het fijn gesneden witloof, plakjes gerookte eend en korianderolie. Dien meteen op.
 
Bron: Delhaize