donderdag 17 januari 2013

Aubergine gevuld met gehakt en feta

Ik had reeds aubergine gemaakt met gehakt, zie blog
maar tijdens mijn vrije dag besloot ik om eens een ander recept te proberen. 

Ik haalde mijn inspiratie via het internet... zie bron.
We eten beiden graag kaas en feta leek ons de oplossing om eens een gerecht mee te maken.

Wat heb je nodig?
3 aubergines, (zodat je 6 stukjes hebt)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
Olijfolie
500 g (lams)gehakt
6 tomaten
verse Italiaanse kruiden (marjolein, oregano, tijm)
zout en zwarte peper
250 g feta

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Kook water met een beetje zout en voeg hier de aubergines in, nadat je de uiterste afgesneden hebt.
Laat ze zo'n 5 min in het water.
Ik kook die aubergines om het vluchtvlees er makkelijker uit te krijgen. 
Snij het vruchtvlees uit de aubergines en snij de aubergines in twee, om zo 6 stukjes te hebben. Vervolgens hak je het vluchtvlees grof.
Fruit de knoflook in de olie en voeg het gehakt, de helft van het vruchtvlees en de tomaatjes toe. Kruid met zwarte peper.
Roer er de kruiden door en breng op smaak. Vul de aubergines met het gehaktmengsel en bestrooi met de feta. Zet ca. 15 minuten in de oven.  

Smakelijk!  

Indien gewenst, kan je hier rijst of spaghetti bij toevoegen. Wij verkozen om het zonder rijst of spaghetti te maken omdat het wel genoeg vult :-)

Bron

Dagje vakantie en we koken.. Strudel met cranberry's

Na die feestdagen, hebben we niet veel speciaal gemaakt.
We hebben nog heel wat gerechten in de diepvries en die moeten eens opgegeten worden ;-)

Maar vandaag heb ik een dagje vakantie en het is geen dagje vakantie, als ik niet eens iets leuk doe...
Met de sneeuw die de afgelopen dagen gevallen is, zijn we nog beetje in kerststemming... Of moet ik zeggen winterstemming? Het belooft er niet zo warm uit te zien de komende dagen, maar dat houdt mij niet weg van mijn keuken.. Dus heb ik beslist om... iets kleins te maken... kwestie van die kerst caloriën nog een beetje te laten zakken! Haha! 

Ik koos voor Strudel met cranberry's, want we houden toch zo van cranberry's :-)

Wat heb je nodig?
 - 100 gr bruine suiker
- 2 appel
- 2 peren
- 200 gr veenbessen
- 230 gr bladerdeeg
- boter

Hoe maak je het?


Schil de appels en de peren, verwijder de klokhuizen en snij ze in stukjes. 
Giet 100 ml kokend heet water over de gedroogde veenbessen en laat ze ca. 10 minuten in het hete water sudderen. 
Verhit een pan en doe de stukjes appel en peer erin. Bestrooi met de suiker en de kaneel en laat enkele minuten karameliseren. Voeg de veenbessen, inclusief het water erbij.
Laat het mengsel, al roerende, ca. 5 minuten koken tot de vloeistof bijna verdampt is, en de vruchten zacht zijn. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200ºC. 
Bekleed een bakblik met bakpapier. Rol de bladerdeeg open en verdeel het vruchtenmengsel in de lengte uit. 
Rol het op tot een strudelrol. Je kan er zelf figuurtjes in maken, maar ik ben er gewoon met een vork over gegaan. 
Bestrijk met de rest van de vloeibare boter en bak het ca. 30 minuten in de oven. Als de strudel goudbruin en knapperig is, laat het een beetje afkoelen.
Snij het in stukken en verdeel over de borden.

Betrooi met bloemsuiker en eventueel zelf met een bolletje vanille ijs.
Smakelijk  

Recept van Weight Watcher  (aangepast door Anja)















De geur die je in huis hebt, is alvast héééééééééééérlijk !! Je riekt zo de kaneel !