vrijdag 4 mei 2012

kabeljouw met uiensaus

Vandaag maakte ik kabeljauw met uiensaus.
Let hierbij wel op dat je niet teveel ajuinen ga gebruiken. Te enthousiast kan soms gevolgen hebben... hihi...

Wat heb je nodig? 4 PERS

water, of rode wijn
2 uien
½ dl olijfolie
zout 

zwarte peper
750g kabeljauwfilets  


Hoe maak je het?

Pel de uien en snijd deze in ringen. Fruit deze uien voorzichtig in olijfolie. Het ajuin mag niet bruin worden!!!!
Voeg een beetje water bij de pan, en kruid met zwarte peper en zout. Breng dit aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de uien zacht zijn. 
Je kan ook rode wijn gebruiken ipv water.. 
De combinatie is heerlijk met rode wijn...
Vervolgens nog te kruiden met zwarte peper en zout.

De kabeljauw pocheer ik tussendoor. 

Serveer de filets in de uiensaus. Lekker met aardappelpuree en gekookte venkel.  

Smakelijk!