maandag 26 maart 2012

Witte kool ovenschotel

De laatste dagen kook ik wat minder. Ik ben vaak weg dus kan ik niets meer posten ;)
Toch maakte ik vorige week nog iets lekker:

Witte kool ovenschotel!



Wat heb je nodig? Ingrediënten (4 personen):

·        1 witte kool, gesneden 
         400aardappelen
·        2 grote tomaten, ontzaad en in stukjes gesneden
·        150 g geraspte oude kaas of pittige geitenkaas 
·        250 g gehakt, rul gebakken

Voor de bechamelsaus:
·        30 g boter
·        30 g bloem
·        melk
          nootmuskaat
·        peper
·        zout
·        bouillonpoeder
Bereidingswijze:
Blancheer de witte kool ongeveer 3-4 min. in kokend water en laten uitlekken in een vergiet. 
Kook de aardappelschijven kort (ca. 5 min.) en laat ze in een vergiet uitlekken.

Maak de bechamelsaus klaar. Maak de saus op smaak met peper, zout, bouillonpoeder en wat nootmuskaat.

Doe de kool in een grote ovenschaal en meng met de tomaat en de helft van de bechamelsaus.
Roer het geheel goed om.
Doe dan een laag gehakt en daarover de aardappelschijven dakpansgewijs tot de schaal volledig gevuld is.
Giet de rest van de bechamelsaus eroverheen en daarover de geraspte kaas of de verkruimelde geitenkaas.
Ik voeg ook een beetje oregano toe.

Oven voorverwamen op 200°C.
Het gerecht moet ca. 30 minuten in de oven.