donderdag 16 februari 2012

Gehaktrolletjes à la cordon bleu



Gisteren heb ik weer iets nieuws uitgeprobeerd :-)
Mijn inspiratie komt uit een maandelijkse tijdschrift: Koken en genieten.

Gehaktrolletjes à la cordon bleu!

Wat heb je nodig? 4 personen
- 800 gr prei
- zout en zwarte peper
- 1 ui
- takjes peterselie
- 500 gr gehakt
- 1 ei
- 1 el tomatenpuree
- paprikapoeder
- 6 belegen kaas
- 6 plakken ham
- 425 ml gekruide tomatensaus
- oregano
- notenolie

Hoe maak je het?
Maak de prei schoon, en snijd hem in ringen. Kook de prei afgedekt 10minuten in een laagje water met wat zout. Laat de prei uitlekken en verdeel hem over een grote ingevette ovenschaal. Ik ontvet die met notenolie. 

Pel en snipper de ui. Ik bak de ui lichtjes met wat zwarte peper en notenolie. Was de peterselie en hak hem fijn. Kneed de ui en de peterselie met het gehakt, het ei en de tomatenpuree, zwarte peper, paprikapoeder, oregano en een beetje zout. Ik doe dat in een laag bord. 
Leg steeds een plak kaas op (moest je geen kaas hebben, leg je meteen de hesp) een plak ham en verdeel het gehaktmengsel erover. Druk het mengsel goed aan en rol de ham op en leg de rolletjes op de prei.

Ik kook op een licht vuurtje de tomatensaus en voeg tomatenpuree toe. 
Laat dat beetje koken. 
Giet eerst de tomatensaus erover. 
Bak 30-35 min in de oven, op 180°C.

Smakelijk  

Opgelet: de prei en het gehakt verliezen veel water.
Voor het op te dienen, kan je best het water wat laten uitlopen!