zaterdag 28 januari 2012

Aziatisch menu: Pikante kippensoep en soja scheuten en scampi's met gembersausje


Donderdag stond er een Aziatisch menu op tafel !!!!

Wat heb je nodig?
- soja scheuten
- 500 gr scampi's (voorgepeld; helpt je om sneller te koken)
- 250 gr champignons
- zwarte peper / of look
- zout
- olie met gember
- olijfolie

Hoe maak je het?
Bak de soja scheuten met wat olie v gember. Ik kocht die olie van gember in de winkel, maar je kan het ook maken met verse gember... Spreekt voorzich ;) Bovendien heeft gember een lekkere smaak en is het goed voor je gezondheid.

Ik voeg een beetje zwarte peper toe, en zout en laat het verder sudderen.
Ik bak de champignons in een andere pan met olijfolie. Kruiden met peper / zout of look.
Vervolgens bak ik de scampi's met olijfolie van gember. Ik heb de scampi's wel laten ontdooien in de frigo. Ik kruid met wat look.

Ik voeg alles samen in één pan en laat het nog wat sudderen.
Ik dien alles samen op. 

Laat het smaken!

dinsdag 24 januari 2012

Aubergine gevuld met gehakt, champignon en ui!


Aubergines, ik at het ooit op het werk tijdens de middag.. en ik had zin om het thuis ook eens te maken.
Pieter was aangenaam verrast !

Hier volgt mijn recept !



Ingrediënten voor 4 personen

2 aubergines, 
olijfolie
 ½ l water en bouillon
250 gr champignons
zwarte peper
zout
1 fijngesneden ui
1 fijngesneden teentje knoflook
1 theel. paprikapoeder
1 theel. gedroogde oregano
1 mespuntje nootmuskaat
200 g rundergehakt
100 g geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak je het? 

Was de aubergines, verwijder de steel en kroon en snijd ze overlangs doormidden. Door ze doormidden te snijden, heb je 2 stukken. Smoor de aubergines in water en bouillon, ca. 10 min. tot het vruchtvlees enigszins zacht is geworden. 
Hol daarna de aubergine helften met een lepel uit, bestrooi ze met zwarte peper en zout en plaats ze in een beboterde ovenschaal. Snij de ui in kleine stukjes.
Snij vervolgens het verwijderde vruchtvlees in kleine blokjes en smoor deze in een beetje smoorvocht van de aubergines samen met de ui, paprikapoeder en knoflook. Bak in de tussentijd het gehakt rul en kruid het met zwarte peper, zout, oregano, paprikapoeder en nootmuskaat. Voeg vervolgens het aubergine-groentemengsel toe en laat het geheel even smoren. 
Bak de champignons met olijfolie en kruid deze met een beetje look. 
Vul daarna de auberginehelften met het mengsel en bestrooi deze ruim met Parmezaanse kaas. 
Plaats de schaal vervolgens in een voorverwarmde oven op 200°C. en bak de aubergines in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Verdeel de aubergines over de borden en laat het smaken ;-)

maandag 23 januari 2012

Gestoofde witloof met hamburger

Simpel en snel... 

Wat heb je nodig?
- 6 stukken witloof
- olijfolie
- zout en zwarte peper
- aardappelen
- 4 hamburgers

Hoe maak je het?

Witloof stoven in een pan met olijfolie. Met een beetje zout en zwarte peper...
Je moet wel de harde kern verwijderen. De aardappelen schillen.
Vervolgens bak ik de hamburgers in een pan met olijfolie. Ik kruid evenzeer met zout en zwarte peper.
Tussendoor kook ik de aardappelen.

Smakelijk :-)

zondag 22 januari 2012

Markt

We zijn vandaag naar de markt geweest; 
We kochten heel wat fruit; ananas, rode appelsien (pompelmoes), en groenten; aubergine en kruiden; gember, Absint-Alsem,  en de Marokkaanse munt kregen we er gratis bij. Van deze laatste had ik vorig jaar een grote plant, maar ze heeft het begeven. Het was dus leuk meegenomen dat we gratis Marokkaanse munt kregen.

Meer info: http://our-life.be/?p=613 over de smaak van die kruiden.