zaterdag 7 januari 2012

Nieuwjaar feestje

Ook onder vrienden wordt er gevierd ;) en we gaan bij ons geliefdkoosd koppeltje in Hasselt.
Ieder maakte een gerecht en ik hield mij bezig met de desserts...
- Chocoladecake met kiwi's (addicted to kiwi's ;-))
- Chocolademousse met ontbijtgranen en bosbessen(sap)

Recept voor de chocolade cake met kiwi's:

Mijn inspiratie komt uit Libelle Lekker van de maand januari 2012, maar ik heb kiwi's gebruikt ipv bananen.
Wat heb je nodig? 6 à 8 personen
- 100 g zwarte chocolade
- 3 kiwi's
- 150 g zachte boter
- 180 g suiker 
- 3 eieren
- 300 ml melk
- 300 g bloem
-50 g amandelpoeder
- cacao poeder

- 1 el bakpoeder

Hoe maak je het?

Rasp de chocolade. Pel de kiwi's, snij ze in stukjes en bak ze in een pan met 20 g boter. Bestrooi het met wat suiker (1 el). Laat afkoelen, nadat de kiwi's gekristalliseerd is.
Verwarm de oven met 180°C. Klop de rest van de boter in de keukenmachine romig met de suiker. Roer er dan de eieren door. Voeg er de melk, de bloem, het amandelpoeder, het cacaopoeder, het bakpoeder aan toe. Meng goed tot een glad beslag.
Prak de kiwi's fijn met een vork en roer ze door het beslag. Voeg er de geraspte chocolade aan toe en roer. Vul een beboterde cakevorm met het belsag. Bak de cake +- 45 min in de oven. Laat even afkoelen in de vorm en dien op.
Smakelijk ;-)

Recept voor de chocolade mousse met ontbijtgranen en bosbessen:

Je moet wel goed zorgen dat de room geklopt is, want anders is je chocolade mousse iets te lopend.
Ik heb er altijd problemen mee, maar bon.. de smaak was wel lekker en dat is ook al veel waard hé ;-)

Wat heb je nodig? 6 personen
- 300 g zwarte chocolade
- 400 ml room
- 30 g zachte boter
- 100 g suiker
-12 el ontbijtgranen 
- 24 bosbessen

Hoe maak je het?
Hak de chocolade in stukjes. Verhit 100 ml room in een steelpannetje. Giet de hete room over de chocolade en vermeng meteen. Je kan dit eventueel boven een warmwaterbad doen. Voeg er de boter aan toe en roer glad.
Klop de rest van de room stijf. Spatel hem voorzichtig door de chocolade mengsel. Verdeel de mousse in laagjes over mooie glazen, afgewisseld met ontbijtgranen. Laat opstijven in de koelkast.

Vervolgens voeg ik de bosbessen toe. 
Serveren maar ;-)
Laat het smaken!

vrijdag 6 januari 2012

Savooikool met pesto en penne!

Vandaag stond er savooikool op het menu.
Speciaal gemaakt met pesto en penne
Heel lekker.

Ik vind het recept tijdens het googelen (grappig; dit woord bestaat nog echt in de dikke Van Dale ;) dacht ik nu net een eigen woord uitgevonden te hebben ;)).
Ik kwam uit op het blog van Jessy Maesen- zij deelde het recept op haar blog. 



Wat heb je nodig?
- 1 potje pesto 
- 1 zakje kaassaus van Knorr

- savooikool in slierten gesneden (hoeveelheid naar believen)

- 250 gr penne

- geraspte kaas naar believen
- olijfolie 

Hoe maak je het klaar? 
Terwijl de deegwaren koken (al dente), laat ik de savooireepjes sudderen in een heel klein beetje olijfolie (heel weinig want in de pesto zelf zit al veel olie). Ik voeg tenslotte een beetje water in de pan.
Meng de savooi met de deegwaren (wanneer deze gekookt is), voeg er de pesto aan toe en geraspte kaas.

Voor de pesto saus, voeg ik het zakje kaassaus van Knorr toe met een beetje melk (zie hoeveelheid op het zakje van Knorr).

Smakelijk





donderdag 5 januari 2012

Gedroogde salie en thee: hemels

Pieter had ineens een tof idee... Als theedrinker begon hij spontaan thee te zetten met de gedroogde salie die we gekocht hadden in een nieuwe winkel te halle, nl. Kruidotheek
Hij houdt van experimenteren en die thee smaakte mij echt heerlijk :-)
Hij kookt wat water en laat de gedroogde salie daarin sudderen.
Heerlijk aroma en met een beetje honing smaakt dit overheerlijk.

Dankzij hem heb ik leren om thee te appreciëren ;-)
Bovendien is salie goed voor de gezondheid: hij is niet voor niets een wonderplant genoemd ;-) Het is goed tegen verkoudheid en het houdt je sterk tijdens de winter.

Bovendien goed tegen die winterse dagen ;-)