vrijdag 11 november 2011

Spruitjes à la polonaise

Om over een speciaal gerecht te spreken... Spruitjes à la polonaise.
Aangezien we nog spruitjes over hadden, bedacht ik om er iets speciaals mee te doen...


Benodigheden:
- 500 gr spruitjes
- zout
- boter
- 1 ei
- paneermeel

Maak de spruiten schoon. Behandel ze verder en kook ze gtaar. Kook de ei hard, en wrijf ze door een zeef over de spruiten, nadat je ze in een groentenschotel hebt gebracht. Bak 3 eetlepels paneermeel in 25gr boter, roek het paneermeel goed door de boter en schep dit mengsel over de spruiten.
Dien het gerecht op.

Die saus is heel speciaal... Je moet er echt voor zijn. Door paneelmeel te gebruiken, bekom je een krokant korstje... 

Persoonlijk ben ik geen fan, maar Pieter vond het korstje wel goed.

Bron: Het complete kookboek 

Quiche met pompoen en paprika

Ik heb voor het eerst een quiche gemaakt.
Was heel speciaal van smaak, en zeker voor herhaling vatbaar.
Recept volgt


Volgende keer maak ik een quiche met zalm en broccoli. Een collega op het werk heeft dit gemaakt en dat was echt heerlijk!!!!