maandag 31 oktober 2011

Halloween menu

Zoals gezegd, ook gedaan ;)
Een halloween menu!!!!

Heerlijk om toch zo iets speciaal te kunnen doen, met halloween.

Voorgerecht: Pompoen-butternut soep

Wat heb je nodig?


- 1 butternut
- 6 à 8 asperges (geschild)
- 6 tomaten (geschild)
- water
- 3 kipbouillon
- zout en zwarte peper

Schil de butternut pompoen en snij in stukjes.
Schil de asperges en verwijder de harde onderkant. Snij ook in stukjes.
Schil de tomaten en snij in stukjes.
Alles wassen.

Zet alles in een snelkookpan met water en de kippenboullon en laat alles koken.
Voeg zout en peper toe en alles mixen.
Gooi de soep in een nieuwe kom, maar via een zeep om de restjes te verwijderen.


Hoofdgerecht: Viscurry met rijst en pompoen

Wat heb je nodig?

  • 500 g scampi's (gepeld)
  • 1 pompoen (in blokjes)
  • 1 groene paprika (in blokjes)
  • 3 à 4 rode chili pepers  (fijngesneden)
  • 50 ml kokosmelk
  • curry (naar smaak)
  • olijfolie
  • peterselie, verse (gehakt)
  • oregano
  • zwarte peper
  • zout
Voorbereiding: Snij de scampi's en bak deze.
Snij de tomaat, groene paprika en de pompoen in blokjes.
Snij de ui fijn.
Hak de verse peterselie en de oregano

Verhit de olijfolie in een pan. Stoof de ui tot ze zacht is. Doe er de paprika, pompoen, bij. Roer even om. Overgiet alles met de kokosmelk en de currypoeder en laat op een zacht vuur sudderen, tot de pompoen gaar is (± 20 minuten).
De pompoen zal helemaal verdwijnen in de saus (lees: je zal deze niet meer terugvinden in de saus, maar dat is normaal).

Doe de scampi’s bij de hete saus en laat 10 minuten garen. Kruid met peper en zout. Werk af met gehakte peterselie en oregano en serveer met rijst.
Dessert: Amandelcakes

Hier heb ik beetje vals gespeeld, hihi... Ik gebruikte de amandeldeeg van Aveve, om het proces iets te versnellen. Het is immers sneller klaar ;)

Voor 6 cupcakes:
- 100 gr deeg voor cupcakes met amandelen
- 1 ei
- 37 gr boter
- 7 ml water


Roer de boter zacht. Voeg de deeg voor cupcakes met amandelen, de ei en water toe.
Meng het geheel 4 min, tot een glad geheel.
Verdeel het beslag over 6 cupcakesvormpjes en bak de cupcakes op 180°C gedurende 18minuten.


Smakelijk :-)

zondag 30 oktober 2011

Chocolade - notentaart

Halloween staat voor de deur, en hier hoort een speciale taart bij...
Het is een chocolade notentaart.

Het is nog geen halloween, maar voor morgen heb ik een echt halloween menu voor ogen!
Pompoensoep (butternut + gewone pompoen) , een gerecht met pompoen en een dessert (als ik de moed nog heb ;)) - het decoreren kost immers veel tijd ;))

Wat is een dag vakantie toch leuk met halloween - kan je lekker koken, hihi!


Recept van de chocolade notentaart 

Ingrediënten voor 8 personen:

Boter om in te vetten; bloem; 
50gr hazelnoten; 100 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade (ik nam 100gr witte en 200 gr zwarte chocolade); 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker en 1 zakje vanille suiker (ik gebruik altijd vanille suiker bij mijn taart voor de lekkere smaak te bekomen ;)), 6 grote eieren, gesplitst

Bekleed de bodem van een bakblik van 20-25 cm met een stuk vetvrij papier. Vet het papier en de zijkanten van de vorm met boter in en bestuif de vorm met bloem. 

Hak de noten fijn in een keukenmachine. 
Doe de chocolade en de cacao erbij en laat de machine nog 30 seconden draaien om de chocolade te verbrokkelen. Doe dit mengsel over in een kom. 
Doe nu de boter en de suiker in de keukenmachine en klop dit tot een bleke luchtige massa. Meng er een voor een de eierdooiers door. Meng er de noten en de chocolade door. 
Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit zorgvuldig oor het chocolade-, boter- en notenmengsel. 

Giet het mengsel in je bakblik. Bak de taart ongeveer een uur in de voorverwarmde oven (225°C). Om te testen of hij gaar is, moet je er vijf seconden een cocktailprikkertje of een mes in steken. Als je dat eruit haalt, moet het schoon zijn.

Ik heb deze nog beetje met bloemsuiker versierd.
Laat het jullie smaken ;-)

Recept van Jamie Olivers (al heb ik deze wel iets aangepast)