dinsdag 4 oktober 2011

Salade met Boursin

Vandaag is het weer een salade moment!
Toen we bij mijn ouders gaan eten zijn, kregen we Boursin Salade & apéritif met knoflook en verse kruiden tussen de salade erbij.
Heerlijk. Ik kon het dus niet laten om deze ook te gaan halen.

Boursin Salade en apéritif zijn ronde minikaasjes die gemaakt is met Boursin verse roomkaas.
Je hebt er heel wat verschillende soorten smaken in. Je kan er nemen met knoflook en verse kruiden, hazelnoten met walnoten enz. Meer info; http://www.boursin.be/nl/producten.cfm

Benodigheden:
- 2 kroppen sla
- vinaigrette (vandemoortele - biesliek)
- boursin salade en apéritif
- tomaten
- oregano (kruid)
- hesp

Bereiding:
Was de sla kroppen goed. Schud ze goed uit.
Voeg de vinaigrette toe (ik heb die van vandemoortele gebruikt: bieslook).
Ik mengel de boursin tussen de sla.
Vervolgens was ik de tomaten en snij ze in stukken.
Ik was de oregano en voeg die toe bij de tomaten. Deze kruid geeft een heerlijke smaak bij de salade. Je moet wel van de smaak houden.
Zeker het proberen waard, voor degene die het nog niet kennen ;-)
Op het einde, de hesp toevoegen.

Smakelijk!

maandag 3 oktober 2011

Andijvie met room

Vandaag staat andijvie op het menu.
Ik heb weer een nieuw recept :-)



Benodigheden:
-2 kroppen andijvie
- olijfolie
- knoflook
- room (250ml)
- nootmuskaat
- zout en peper

Bereiding:
Verwijder de grote bladeren van de krop andijvie. Snijd de onderkant van de krop, maak de bladeren los en was de andijvie heel goed.
Verhit de olijfolie in een diepe pan en voeg de andijvie met wat knoflook toe.
Regelmatig de andijvie scheppen, op een matig vuur. Het blad moet geslonken en goudgeel zijn.
Bestrooi met zout en peper naar smaak. Je kan er ook wat nootmuskaat bij doen.
Draai het vuur iets lager en voeg de room toe. Stoof de andijvie nog enkele minuten.
Ik durf hier nog een beetje kruiden met nootmuskaat, naargelang smaak.

Smakelijk :-)
VLEES NAAR KEUZE: maar ik heb er een steak / cordon bleu bij gemaakt.

Commentaar v Anja: 
Ik ben niet zo'n andijvie fan, maar ik ben de groente wel gaan appreciëren.
Vooral met een beetje kruiden kan die toch zo heerlijk smaken.
Bovendien is Andijvie gezond voor hart, maag en lever. Dit komt doordat het rijk is aan vitamine (A en C), mineralen en bitterstof. Dit eten maar die andijvie ;-)

zondag 2 oktober 2011

Noten

Noten zoals beukenootjes of walnoten kan je overal rapen.
Wij hebben er al heel wat gevonden tijdens onze wandeling, de afgelopen weekends.
Ik vind heel wat interessante recepten om noten te gebruiken.
Als de tijd het toelaat, zal ik zeker eens een taart maken met walnoten.
Ik deel graag mijn recept met jullie op dat moment ;-)

Indien er mensen zijn die een tof recept hebben, let me know!