vrijdag 30 september 2011

Spaghetti special

Vandaag heb ik een speciale spaghetti gemaakt. Vandaar de naam spaghetti special.
Ik nam de inspiratie van Jeroen Meus en de Libelle lekker, maar heb enkele groenten vervangen.

Nodig:
-250 vlinderspaghetti
- 250 gr scampi's (gepeld - diepvries)
-250 gr groene boontjes
-6 wortelen
- 2 ajuinen of sjalot
-verse kaas
-verse koriander of salie
- knoflook
-olijfolie
-peper en zout

Hoe te maken:
Kook de pasta in gezouten water (kijk op de doos voor de aantal minuten : vlinderspaghetti +- 12min).
Haal de boontjes, blancheer in gezouten water. Laat ze schikken onder koud water en laat goed uitlekken. Doe hetzelfde met de wortelen. Ik kook ze wel apart in een aparte kookpot. 
Pel de uien en snipper ze fijn (je kan ook een sjalot gebruiken). Verhit de olijfolie en laat de uien of sjalotten glanzen op een matig vuur. Doe er knoflook bij voor de smaak. 
Neem de scampi's en laat ze even ontdooien door er lauw water over te doen.
Ik bak de scampi's met olijfolie en doe er wat knoflook bij. Heerlijk voor de smaak ;-)
Vervolgens (als de olijfolie wat opgekookt is) doe ik er wat witte wijn bij (evenzeer voor de smaak) om de scampi's te laten stoven. 
Giet de pasta af. Meng de pasta met wat kookvocht van de spaghetti (ik neem telkens een lepel als ik de spaghetti afgiet en doe het bij de spaghetti -> vergemakkelijkt de binding).
Ik mengel met de groenten en werk af met koriander of salie.
Serveer ook verse kaas.

Smakelijk!

zondag 25 september 2011

Gelakte mais met sla

Vandaag heb ik een recept van Peter Goossens gemaakt.
Ik heb het wel aangepast , naar de groenten die ik in huis had.


Benodigdheden:
- 3 chilipepers, zonder pitjes, fijngesnipperd
- 2 uien
- 1 sjalot
- 1el honing
-1 blikje mais
- olijfolie
- room
- peper en zout
- sla
-citroensap

Zet de uien in een pan en laat ze bakken in de olijfolie (licht glanzend). 
Ik voeg de chilipepers erbij. 
Meng de room met de honing. Vervolgens doe ik dit bij de uien en de chilipepers.
Meng de sla met wat citroensap en peper en zout.
Je kan er ook wat olijfolie bij doen.

Serveer met de mais.

Smakelijk :-)