vrijdag 16 september 2011

Andijvie met kaassaus

Een ander recept voor de andijvie.
Dit is voor 2 personen

  • 1 andijvie
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 1 dl melk
  • 100 g geraspte kaas.
Maak de andijvie schoon, was ze goed en snijd ze in reepjes.
Was de reepjes andijvie nog een keer.
Doe de vochtige andijvie in een grote pan.
Laat de andijvie slinken, doe er wat zout bij en laat de andijvie nog 4' zachtjes koken.
Laat de andijvie uitlekken, maar vang 2 dl van het kookvocht op.
Laat in de pan de boter smelten, voeg de bloem toe en dan beetje voor beetje de melk en het kookvocht totdat er een mooie gladde saus ontstaat.
Roer er de kaas door.
Maak de saus af met nootmuskaat en wat peper en zout.
Roer dan de andijvie door de saus en laat de andijvie warm worden

Tip v Anja:
Je kan ook gewoon met het kookvocht v d andijvie een saus maken door bloem toe te voegen, maar die is iets bitter. Ik verkies andijvie toch met een witte saus of kaassaus

Bron:
http://www.dewassendemaan.be/groentewijzer.htm