donderdag 4 augustus 2011

Rode peper recept

In augustus begon onze rode paprika te groeien.
Ik heb dan ook weer een nieuw recept uitgeprobeerd.
Deze deel ik graag met jullie.

Ik vond het recept op de yunomi site.
Een echt plezier in de mond! ;) Maar je moet wel graag pikant eten!
En vooral opgelet als je een rode peper in je mond steekt.. EN voor je het gebruik in je saus… Het is op eigen risico, ’t is echt heeeeeeeeel pikant !!!! ;)
  

Benodigdheden

  • 350 g witte rijst
  • 300 g bloemkool
  • 300 g kipfilet
  • 2 el sojasaus
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 1 blik maïskolfjes (ca 350 g)
  • 25 g Solo vloeibaar
  • 2 zakjes Knorr Curry saus
  • 200 ml kokosmelk
  • Voor de garnering:
  • 0.5 rode peper, zonder zaadjes & fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in reepjes. Roer in een schaaltje een marinade van het bouillonketeltje met sojasaus en schep de kipreepjes erdoor heen. Laat de kipfilet minstens 15 minuten marineren.

Bereiding

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in 10 minuten beetgaar (snelkookpan: +- 6 min, als het kookt). Laat de maïskolfjes uitlekken.
Verwarm de vloeibare margarine in een grote koekenpan of wok en bak de gemarineerde kipfilet goudbruin. Voeg de maïskolfjes, de inhoud van de zakjes curry-saus, 300 ml water en de kokosmelk toe. 
Breng de curry al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus enkele minuten zachtjes doorkoken.
Ik voeg hier ook de rode pepers toe. Het is aan te raden dat de rode pepers met melk worden gecombineerd om de 'pikante' smaak te verminderen.

.Laat de bloemkool uitlekken in een zeef en voeg toe aan de curry. Meng alles goed.
Serveer de bloemkoolcurry met de rijst.