vrijdag 13 mei 2011

Witte asperges met citroensabayon

 Asperges behoort ook tot één van de ingrediënten die ik vraag gebruik en ik maak hier graag verschillende soorten gerechten mee. 

 

Witte asperges met citroensabayon


voor 2-4 personen

1 bos witte asperges (ongeveer 500 gram)
2 eidooiers
50 ml water
125 g boter
citroensap
zout en peper

Bereiding: 
Klop de 2 dooiers met het water totdat het een schuimig mengsel wordt.
Verwarm het in de pan of met een sausmaker (ik gebruik hier voor mijn Seb sausmaker: je wint hier enorm veel tijd mee en moet niet bij je pan blijven).
Voeg dan, van het vuur af, de boter toe. Blijf kloppen totdat het helemaal opgenomen is. 
Bij de sausmaker: voeg je gewoon de boter toe en de sausmaker doet de rest.
Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
Vind je de smaak nog wat vlak, dan kun je ook meer roomboter toevoegen. Dit maakt het voller.
Snijd de onderste 2 a 3 cm van de asperges, het houterige gedeelte.
Kook of stoom de asperges gaar in 10 minuten (je kunt ze ook grillen). Je kan hier ook de snelkookpan gebruiken, dan zijn ze sneller gekookt.

Laat ze niet te lang koken, ze moeten hun stevigheid en bite behouden. Giet ze af.
Serveer de warme asperges met een flinke klodder van de sabayon.

Smakelijk ;-)

Commentaar v Anja:
- Heerlijk ;-)


De sausmaker:


 Indien jullie er meer over willen weten, laat het maar horen!