vrijdag 8 april 2011

Bloemkoolsoep

Bloemkool, het is heerlijk.
Je kan er zoveel mee doen, maar je kan er ook zo'n lekkere soep mee maken.

Ingrediënten :
  • 1/2 bloemkool
  • 1 ajuin
  • 1 prei (ik gebruik het preiwit)
  • boter
  • kippenbouillon
  • peterselie
  • peper,zout,nootmuskaat
  • 100 g grijze garnalen
Bereiding :
Was en snij de bloemkool in roosjes.Snij ook de prei en de ajuin fijn en stoof ze in boter.
Kook de bloemkool met de bouillon, zout en peper.
Voeg de ajuin en preiwit toe en mix de soep. Kruid met peterselie, eventueel nog met nootmuskaat.

Tip v Anja:
je kan ook bloemkoolroosjes overhouden, na het gekookt te hebben en op je bord te leggen voor je deze opdient.

Smakelijk

Bron: http://www.omasrecepten.com