zaterdag 8 januari 2011

Pastagratin met scampi's


Dit is echt een lekkernij.
Het is eens iets anders, dan gewoon een scampi op je bord met wat saus en puree.
Je kan zoveel doen met vis... Ik vond dit recept in een colruyt magazine.



Ingrediënten - voor 4 personen
500 gr scampi's (diepvries)
400 gr spaghetti
1/2 citroen
1 ui
2 dl room
80 gr geraspte emmentaler
2 el olijfolie
peterselie
peper & zout 

Kook de spaghetti in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken.
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de scampi’s toe en laat ze gedurende 1 min. kleuren aan elke kant. Kruid met peper en zout

Giet het citroensap in de pan en bestrooi de scampi’s met de fijngesnipperde peterselie.
Overgiet met de room en laat gaar worden op een hevig vuur gedurende 3 à 4 min. Doe er de pasta bij en roer goed. 
Verdeel de bereiding in 4 vuurvaste schotels en bestrooi met emmentaler. 
Zet gedurende 3 à 4 min. onder de grill van de oven.

Smakelijk :-)