vrijdag 31 december 2010

Witloof met witte wijnsaus

Ingrediënten voor 2 personen

6 stronkjes witloof, 
6 plakken ham, 
peterselie, 
beker room (100ml),
klein flesje witte droge wijn, 
3 el boter, 3 el bloem.

Kook de witloof voor, en laat deze goed uitlekken.

Wikkel de witloofrolletjes in de ham en leg ze in een ovenschotel.
Maak een roux (bloem door gesmolten boter roeren) Giet vervolgens het halve flesje wijn erin en roer totdat de massa glad is. Haal het pannetje van het vuur en roer dan de room erdoor. Op smaak brengen met zout en peper. Je kan hier ook een sjalot bij de saus voegen, nadat je je saus gemaakt hebt.
Uiteraard eerst de fruiten van de sjalot.

Zet dit +/- 20 min in de oven, en strooi de peterselie eroverheen vlak voor het opdienen.
Ik zet dit op 180°C.

Laat het smaken :-)


Bron; http://www.smulweb.nl/recepten/1148251/Witlof-in-witte-wijnsaus