maandag 11 oktober 2010

ovenschotel met spruitjes en wortel

Ik hou niet zo van spruitjes, dus combineer ik dit graag met iets wat ik heel graag eet, n.l. een wortel.

Voor 4 personen :
-1 kg kruimig kokende aardappelen
-zout
-750 g spruitjes
-250 g winterwortel
-20 g boter + extra om in te vetten
-1½ dl halfvolle melk
-200 g geraspte belegen komijnekaas
-2 eetlepels paneermeel
-Extra nodig: pureeknijper of aardappelstamper
Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar. Kook de schoongemaakte en gehalveerde spruitjes in water met zout in ± 8 minuten beetgaar. Kook de geschilde en in halve plakjes gesneden wortel in water met zout in ± 7 minuten beetgaar.

Giet de groenten af en doe ze over in een ingevette ovenschaal. Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureeknijper of aardappelstamper. Roer er de melk door. Verdeel de puree over de groenten en strooi de kaas en het paneermeel erover. Laat het gerecht in ± 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C) gratineren.
Variatietip: Vervang de wortel door een gelijke hoeveelheid bloemkoolroosjes.

Commentaar v Anja:  Die spruitjes gaan heel goed binnen op die manier.
Je begint hun smaak te waarderen, gewoon door te combineren met een groente die je graag hebt ;)