zondag 3 oktober 2010

Rijst met andijvie uit de wok

Ingrediënten voor 4 pers;

400g rijst
400g andijvie
350g gehakt
3 teentjes knoflook
2 uien
olie (notenolie of olijfolie)
zout
peper


Bereidingswijze :

Maak de andijvie schoon, snijd hem in reepjes, was deze en laat ze uitlekken. Maak de uien en knoflookteentjes schoon en snipper deze fijn. 


Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Blancheer de andijvie. 

Verhit wat olie in de wok (ik gebruik notenolie of olijfolie) en fruit hierin even de uien en knoflook. Voeg dan het gehakt toe en bak deze rul. 
Voeg wat zout en peper toe en schep de andijvie erdoor. 

Smakelijk ;)

Commentaar v Anja:
Andijvie heeft een heel bittere smaak, maar door te wokken krijgt hij toch een aparte smaak. Je moet er wel van houden.