vrijdag 1 oktober 2010

Paprikas gevuld met gehakt




Voor 4 personen:

250 gr gevogeltegehakt
tomatensaus of tomatenpuree
1 blokje Knorr Finesse kipbouillon
3 / 4 paprika's (rood, geel)
1 zakje rijst




Meng het gehakt met een bouillonblokje, wanneer je het gehakt aan't bakken bent. Laat de bouillon oplossen in het gehakt. 


Je kan er ook de rijst mee koken. Het hangt af waar je de smaak van de Bouillon juist wenst ;)

Voeg de tomatenpuree bij het gehakt. Laat deze even doorkoken met het gehakt. 
Meng de rijst met het gehakt.

Snij een hoedje van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit.
Blancheer ondertussen de paprika's in zacht kokende vleesbouillon.Vul de paprika’s op met het gehaktmengsel 
en schuif ze een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°.



Tips: Je kan ook rijst apart houden en serveren.
Indien je nog wat saus wenst, zonder gehakt, kan je deze uiteraard ook apart maken.

Commentaar v Anja: makkelijk en vrij snel klaar ;-)


zondag 26 september 2010

pompoen met wortel

Voor 4 Personen:

- 600 gram pompoen (in blokjes, zonder schil/zaadjes)
- 1 ajuin (fijngesneden)
- 1 wortel (geschild, in blokjes)
- 1 takje selder (fijngesneden)
- 2 aardappelen (geschild, in blokjes)
- 100 ml volle melk
- boter
- peper en zout
- 2 Liter water
- 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 3 bouillonblokjes (kip)

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een soepketel en fruit hierin de ajuin. Voeg de wortel, selder, aardappelen en de pompoen toe en fruit alles nog even mee. Doe er het water en de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes doorkoken en mix de soep. Doe er de melk bij, breng op smaak met peper en zout, en werk af met de peterselie. 


Commentaar :
De combinatie wortel en tomaat vind ik heerlijk !!! 

brocollisoep

Ingredienten

Voor 4 Personen:
- 500 gram broccoli (in roosjes)
- 1 grote ajuin (fijngesneden)
- 2 Liter water
- 3 bouillonblokjes (vlees)
- peper en zout
- bakboter

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en fruit er de ajuin wat in aan. Doe de ajuin, in een kookpan met de broccoli en voeg toe met 2l water. Voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat alles met het deksel op de pan 15 minuutjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en mix de soep.


Commentaar v Anja :
Om het nog een extra smaak te geven, hou ik enkele brocolli stukjes op zij en doe het in mijn soep, voor ik de soep opdien. Heerlijk!