zaterdag 4 september 2010

witte chocolade mousse

Ik krijg de smaak te pakken om nieuwe zaken te doen. En daarom maakte ik vandaag :
Witte chocolade mousse

1.25 dl melk
2 blaadjes gelatine
2 dl verse room
vanillestokje
200 g witte chocolade
25 g bloem
70 g suiker
eiwitten
150 g bloemsuiker
50 g amandel poeder
1 dl verse room
125 g suiker
300 frambozen
citroen


Voor de Chocolade mousse:
Breng de melk aan de kook met de gespleten vanille. Laat op een zacht vuur gedurende 8 minuten trekken.
Haal de vanillestok uit de melk, schraap de zaadjes los en voeg die aan de melk toe.
Week ondertussen de gelatine in een bodempje water.

Breng de melk terug aan de kook en smelt er dan eerst de in stukjes gebroken chocolade in en dan de uitgeknepen gelatine. Laat afkoelen.

Klop ondertussen de room op en spatel door de chocoladebereiding. Verdeel over kommetjes en laat opstijven.
Voor de amandelkrokant:
Meng de gemalen amandelen met de bloem, de suiker, de room en 1 eiwit tot je een glad deeg bekomt.
Klop de andere eiwitten stevig op en voeg er beetje bij beetje de bloemsuiker bij tot je een glanzende bereiding bekomt.
Roer deze voorzichtig onder het deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er kleine hoopjes deeg op.
Duw ze plat met een spatel en bak ze 20 minuten in een op 180 ° voorverwarmde oven.

Voor de coulis
Rasp de gele schil van de citroen. Mix de frambozen glad en breng ze op smaak met de suiker en de geraspte citroenschil.


Commentaar v Anja:
Speciale smaak, je moet houden van witte chocolade.
Frambozencoulis is wel heel lekker ;) dus een aanrader om te maken!


Bron: http://www.solo.be/nl/recepten